Hopp til hovedinnhold
13.11.2023

Hva er en e-bok egentlig? 🤔

En e-bok (elektronisk bok) er en digital utgave av en bok som et alternativ til den tradisjonelle papirboken. Les mer om fordelene med e-bøker og se hvor mye du kan spare på å velge pensum som e-bok.

Gutt som sitter foran PCen sin med e-bøker på skjermen. Foto.
Slik ser bokhylla med e-bøker ut.

E-bok på Allvit

På Allvit finner du den digitale versjonen av dine pensumbøker. Med et omfattende bibliotek som inkluderer over 4000 bøker, dekker vi et bredt spekter av emner og fagområder.

Allvit gir deg muligheten til å kjøpe, leie og abonnere på e-bøker på norsk, og gir deg verktøyene du trenger for å gjøre studiearbeidet litt lettere. Digitale pensumbøker er billigere enn papirbøker, og gir helt nye muligheter for en mer effektiv studiehverdag!

Innholdet i våre e-bøker er identisk med innholdet du finner i en trykt bok, men med den ekstra fordelen av digital funksjonalitet.

Hvordan fungerer en e-bok?

Alle e-bøker du kjøper, leier eller abonnerer på, havner i en felles bokhylle slik at du har oversikt over alle bøkene dine på ett sted. En e-bok på Allvit er enten i PDF- eller EPUB-format.

Dette er forskjellen på en e-bok i EPUB og PDF.

Allvit er i hovedsak utviklet for å lese våre e-bøker på PC eller Mac, men du har også muligheten til å lese bøker i nettleseren på ditt nettbrett eller mobil. Bøker du har kjøpt, kan du også lese offline i appen Allbok. Last ned Allbok i Google Play eller App Store.

Slik leser du våre e-bøker offline.

I våre bøker kan du benytte deg av ulike studieverktøy:

🔎 Søk i og blandt alle bøker
Hvor frustrerende er det ikke å ikke finne det du leter etter i en bok? Søk direkte i bøkene for å finne det du trenger. Du kan søke i innholdet i alle bøker, også før du har kjøpt dem.

OBS! For å søke i innholdet i alle bøker, må du ha en brukerkonto først.

Opprett en brukerkonto nå.


✍🏼 Marker, ta notater og legg til bokmerker direkte i boka
I våre e-bøker kan du både markere tekst og ta notater direkte i boka. Notatene og markeringene dine lagres på din side, slik at du kan studere effektivt med alt du trenger på ett sted. I tillegg kan du legge til bokmerker, slik at du enkelt kan klikke deg tilbake til hvor du avsluttet sist.

Se hvordan du markerer og tar notater.

📝 Kopier tekst
Du kan kopiere tekst fra bøkene for å bruke i dine egne notater eller oppgaveskriving. Når du kopierer ut tekst, kan du også velge å få med automatisk kildehenvisning i APA-stil. Du kopierer enkelt ved å markere en del av teksten, slik at verktøylinjen dukker opp. Da velger du enten symbolet for å kopiere, eller kopiere med referanse. Da kan du lime inn teksten i egne dokumenter.

OBS! Dette fungerer kun i bøker i EPUB-format.

Bør jeg kjøpe, leie eller abonnere på en e-bok?

Hvis du trenger en bok i mer enn et semester, eller ønsker å lese offline vil vi anbefale deg å kjøpe boken. Prisen vil fortsatt være lavere enn en vanlig papirbok.

Dersom du bare trenger boken for et semester, kan du leie boken i seks måneder enda billigere.

Hvis du trenger flere bøker, og ser at bøkene du trenger er inkludert i Allvit+, vårt abonnement på pensumbøker, vil vi anbefale deg å velge dette alternativet for å spare mest mulig.

Sjekk hvilke bøker som er tilgjengelig i abonnementet Allvit+ her.

Lurer du på om e-bok er noe for deg? Prøv en gratis e-bok først!

Er du nysgjerrig på hvordan det er å bruke Allvit? Du kan prøve en gratis bok før du bestemmer deg for å kjøpe noe.

Slik gjør du det:
1. Registrer deg med brukerkonto dersom du ikke allerede har gjort det.
2. Gå til forsiden på allvit.no for å finne en gratis bok eller velg en i bunnen av denne artikkelen.