Hopp til hovedinnhold

Tips og triks til en enklere studiehverdag

Usikker på hva du bør fokusere på utover semesteret? Vi gir deg rådene du trenger.

27.06.2024

Flyttetips som sparer deg tid og penger som student 📦

Med noen smarte tips kan du gjøre flytteprosessen enklere og mer kostnadseffektiv. Her er noen råd som kan hjelpe deg å organisere flyttingen din på en måte som sparer både tid og penger.

14.03.2023

Hvorfor du ikke bør kjøpe brukte pensumbøker 🆘

Det er flere årsaker til at du ikke bør kjøpe brukte pensumbøker som andre studenter allerede har markert eller tatt notater i.

02.08.2023

Slik får du billigere pensumbøker 🤑

Studiestart betyr nytt pensum og nye bøker, men pensumbøker kan være kostbart. Her får du tre smarte tips for å få billigere pensumbøker, slik at du kan spare penger og ha mer til overs av storstipendet.

09.01.2024

Tips til hvordan du skriver bacheloroppgaven, med Aage Rognsaa ✍🏼

Sliter du med å komme i gang med bacheloroppgaven? Hvor skal du starte? Hva skal stå hvor? Forfatteren Aage Rognsaa gir deg 6 kjappe tips og råd.

22.11.2022

10 tips fra sensor: Slik får du toppkarakter i bedøk/økonomistyring 🥇

Vi vet at bokføring er utfordrende og at det er vanskelig å huske alle formlene. Vi har intervjuet Terje Berg, som både lager og retter eksamen i fagene. Han gir deg tipsene du trenger.

15.09.2023

Bli Allvit-ambassadør og få gratis pensumbøker 📚

Vi søker nå etter engasjerte studenter fra ulike studieretninger som ønsker å bli en del av vårt ambassadørteam! Som Allvit-ambassadør kan du spare mye som student ved å få tilgang til våre digitale pensumbøker helt gratis.

23.11.2023

Dette sier Håland om Allvit 💬

Victor Håland, en dedikert bruker av Allvit, deler sine innsikter og erfaringer med plattformen. Med sin akademiske nysgjerrighet og effektivitet, gir jusstudenten oss en unik titt inn i hvordan Allvit har forvandlet hans studievaner og læringsprosess.

24.10.2022

Feilene som oftest går igjen i eksamensbesvarelser 💀

Sensorenes beste tips til deg som skal ha eksamen: Ikke gjør disse gjentakende feilene vi stadig ser i eksamensbesvarelsene.

22.03.2023

Intervju: Psykologens beste tips mot eksamensnerver 😓

Psykolog Marthe Stornes hjelper deg med å håndtere eksamensstress og eksamensnerver både i forkant av, og på selve eksamensdagen. I tillegg forklarer Marthe hvordan du kan bruke stresset til noe positivt og hva du skal gjøre hvis du får jernteppe.

02.10.2023

Tips til muntlig eksamen: Slik får du toppkarakterer 🏆

Med disse tipsene har jeg fått toppkarakterer på alle muntlige eksamener jeg har hatt. Få toppkarakter på din neste muntlig eksamen du også.

I denne artikkelen deler jeg praktiske råd, strategier og tips som vil hjelpe deg med å skape en velstrukturert og engasjerende presentasjon som imponerer sensorene.

30.11.2022

Hvordan lese gjennom hele pensum til eksamen? 😅

Føler du at pensum er så omfattende at du ikke har sjans til å komme gjennom alt før eksamen? Vi har samlet fire tips til hvordan du leser til eksamen for å rekke over alt.

27.09.2023

Studieteknikker for mer effektiv læring 📈

Finn studieteknikken som passer akkurat deg. Vi viser deg hvordan du oppnår gode karakterer, jobber mer effektivt, men samtidig frigjør tid til et liv utenfor studiene.

08.08.2023

Velg riktig laptop til studiet: Dette er de beste student-PC-ene 👩🏼‍💻

Vi vet hvor overveldende det kan være å velge riktig PC til studiet, spesielt når du ønsker god ytelse uten å bruke opp hele storstipendet. Vi har derfor gjort jobben for deg, og samlet en liste med de beste tilbudene på student PC-er.

17.07.2023

Slik får du kollektivet til å fungere uten krangling og irritasjon 🤝

Med disse reglene fungerer det utmerket å bo i kollektiv, uansett hvem du bor sammen med. Les tipsene som gir deg svar på hva dere bør gjøre - og enda viktigere, hva dere ikke bør gjøre. 

03.07.2023

Tips fra A-studenter: Slik lykkes du med Exphil-eksamen 🏆

Lær hvordan du kan lykkes med Exphil-eksamen ved å få eksklusive tips fra toppstudenter. Disse studentene fikk A på sine oppgaver og deler verdifulle råd om integrering av teori og praksis, strukturering av oppgaven og kildebruk. Se intervjuet eller les artikkelen for å forbedre oppgaven din og imponere sensorene.

13.11.2023

Hva er en e-bok egentlig? 🤔

En e-bok (elektronisk bok) er en digital utgave av en bok som et alternativ til den tradisjonelle papirboken. Les mer om fordelene med e-bøker og se hvor mye du kan spare på å velge pensum som e-bok.

14.02.2023

Slik oppnår Ole og Nora bedre studieresultater med Allvit 📈

Ole og Nora forklarer deg enkelt hvordan de bruker Allvit for å spare tid, øke læringseffekten og ikke minst forbedre karakterene sine på eksamen 👇🏼😎

08.02.2023

Slik skriver du notater du faktisk får bruk for ✍🏼

Skriver du noen ganger notater, men innser senere at du egentlig ikke får særlig bruk for dem? Vi viser deg hvordan du tar gode notater som faktisk forbereder deg til eksamen.

12.01.2023

Hvordan bli god til å drøfte? 👨🏻‍💻

Vet du forskjellen på drøfting og redegjørelse? Vi har oppskriften på hvordan du drøfter i akademiske oppgaver. Sikre deg bedre karakterer ved å følge denne oppskriften step-by-step.

24.01.2023

Sjekk om bøkene på pensumlisten din er tilgjengelig som e-bøker 🔎

E-bøker gjør studiehverdagen lettere. Ikke bare tar de mindre plass i sekken og gir deg flere andre gode fordeler, men sjekk prisen!

04.11.2022

Hvordan få gruppearbeidet til å fungere? 🙌🏼

Klump i magen når det informeres om gruppearbeid? Denne artikkelen gir deg den ultimate oppskriften på hvordan du kan få til et vellykket samarbeid.

25.10.2022

Lifehack for raskere (automatisk) kildehenvisning ⚡️

Synes du også det er stress med APA og referanseteknikk? For å ikke bruke så sykt mye tid på kildehenvisning har vi gjort det enkelt for deg.

(NB! Du finner også tipsene fra vår TikTok i bunnen av artikkelen dersom du foretrekker video)

24.10.2022

Hvordan NAILE multiple choice eksamen? 💅🏼

Ikke gjør denne typiske feilen på multiple choice eksamen - Alt for mange gjør en bestemt feil, som kan gå hardt ut over resultatene dine.

(NB! Hvis du foretrekker å se videoer foran å lese, har vi lenket til tipsene på vår TikTok på bunnen av artikkelen)