Hopp til hovedinnhold
08.08.2023

Velg riktig laptop til studiet: Dette er de beste student-PC-ene 👩🏼‍💻

Vi vet hvor overveldende det kan være å velge riktig PC til studiet, spesielt når du ønsker god ytelse uten å bruke opp hele storstipendet. Vi har derfor gjort jobben for deg, og samlet en liste med de beste tilbudene på student PC-er.

Mannlig student som sitter ved bordet på sin student-PC. Foto.
Besøk Elkjøp for personlig veiledning og finn den ideelle studie-PCen som matcher dine behov og studiestil.

Artikkelen er sponset av Elkjøp. Elkjøp Nordre gate, som ligger strategisk plassert i hjertet av Trondheim sentrum, har bidratt i artikkelen med å finne modeller som passer de fleste studenter.

Testvinner med rå kraft til en god penge 🏅

Lenovo Yoga Pro 7
(i5-13.gen/16GB RAM/512GB ssd/14.5”-IPS-skjerm)

🔋 13,7 timers batteritid ifølge leverandør

Dette er maskinen som kom best ut hos TEK.no!

Her får du den nyeste innmaten, rask og god ytelse, samt en 14.5”-skjerm i liten innpakning. Du har ansiktspålogging, hurtiglading, lang batteritid, lyssterk IPS-skjerm og høy oppløsning.

Denne vil fungere veldig bra for de fleste studier. PC-en takler tyngre programmer og har et meget godt tastatur å skrive på. Her er det ikke noe problem å ha flere faner og programmer oppe samtidig, takket være dens gode ytelse og godt med arbeidsminne. For deg som ønsker litt ekstra trykk, kommer maskinen også i flere utgaver.

🏷 Prisen starter på 9.995,-

Les mer om PC-en her.

Bilde av PC og funksjonene oppsummert. Grafisk illustrasjon.

Student-PC med god ytelse og det lille ekstra

Lenovo IdeaPad Slim 5
(i5-12.gen/16GB RAM/512GB ssd/14” OLED-skjerm)

🔋 Testet til 7.83 timer batteritid

Dette er en PC med god ytelse som funker godt for de aller fleste. PC-en kommer med en fantastisk og lyssterk OLED-skjerm, noe som vil gjøre at man får en fenomenal god opplevelse, når man vil slappe av med en god film eller serie mellom slagene. For man skal vel ikke studere 24/7?

Løft lokket og maskinen slår seg på. Den logger deg så inn med ansiktsgjenkjenning, slik at du kan komme i gang så raskt som mulig med studiene.

Hvis du trenger en kraftig maskin som kan håndtere litt tyngre programmer og har nok arbeidsminne til å ha mye oppe samtidig, kan dette være et godt valg for deg. Dette er en maskin for de som vil at alt skal gå smooth.

🏷 Prisen ligger til 8.995,- for den med 8GB arbeidsminne, og 9.995,- for den med 16GB arbeidsminne.

Mer informasjon om PC-en finner du her.

 

Bilde av PC og funksjonene oppsummert. Grafisk illustrasjon.

Budsjettvennlig student-PC for deg som ikke trenger det råeste av ytelse

Lenovo IdeaPad Slim 3
(R3/8GB RAM/128GB ssd/14" IPS-skjerm)

🔋 Testet til 9,2 timer batteritid

Hvis du ikke er interessert i å bruke 10K på ny PC, så får du en veldig fin maskin i denne. Her har du batteritid som holder hele studiehverdagen, ytelse som funker godt for de som ikke skal kjøre de tyngre programmene. Du kan bruke fingeravtrykk til innlogging, slik at du slipper å ha enda et passord å huske på.

Er du ikke en av de som har touchmetoden 100% i fingrene? Da har PC-en bakbelyst tastatur til når du skal studere på kveldstid. PC-en har et godt tastatur å skrive på, og lett å ta med seg med sin 14" IPS-skjerm.

🏷 Prisen starter på 6.495,-

Mer informasjon om PC-en finner du her.

For deg som vil ha alt i ett

Lenovo Yoga 7 2-1-maskin
(i5-13.gen/8GB RAM/512GB SSD/14" 2-1-OLED-skjerm)

🔋 Testet til 9.38 timer batteritid

Denne maskinen kommer med penn og kan brettes hele veien rundt og brukes som tablet. Her kan du skrive som du vil, enten det er med tastatur eller med penn. PC-en har rask og god ytelse, og skulle du ha behov for mer kraft, så kommer den i oppgradert utgave med 16GB arbeidsminne og kraftigere prosessor.

Her har du en maskin som gir deg det beste fra begge verdener: Den kommer med en fantastisk OLED-skjerm og gode høyttalere, slik at du også kan kose deg med underholdning på best mulig vis 🍿

🏷 Prisen starter på 12.995,-

Les mer om PC-en her

Bilde av PC og funksjonene oppsummert. Grafisk illustrasjon.

Besøk din nærmeste Elkjøp forhandler for veiledning

Hvis du ønsker mer veiledning og hjelp til å finne en student-PC som passer deg og dine behov, bør du ta turen innom Elkjøp for å få god rådgivning fra de som virkelig kan dette.

Alle de flotte student-PC-ene i denne artikkelen er fra Lenovo. Lenovo er kjent for å ha noen av de beste tastaturene på markedet og for sin stillegående ytelse - perfekt for fokuserte studieøkter, uten bråk fra vifta.

Ikke glem at Elkjøp har et bredt spekter av andre merkevarer og modeller tilgjengelig også. Bli inspirert av det budsjettvennlige utvalget og la ekspertene hjelpe deg med å finne akkurat den studentPC-en du trenger.