Hopp til hovedinnhold
02.08.2023

Slik får du billigere pensumbøker 🤑

Studiestart betyr nytt pensum og nye bøker, men pensumbøker kan være kostbart. Her får du tre smarte tips for å få billigere pensumbøker, slik at du kan spare penger og ha mer til overs av storstipendet.

Gutt på lesesal med PC foran seg. Foto.
Billigere pensumbøker = mer penger til annen moro i studiehverdagen.

Som student er du selv ansvarlig for å skaffe deg pensumbøkene på pensumlisten din. Da kan det være vanskelig å finne en balanse mellom å dekke utgiftene til pensumbøker og samtidig ha nok penger til andre viktige utgifter, og det sosiale studentlivet i tillegg. Fortvil ikke! Vi gir deg tre smarte tips til hvordan du får billigere pensumbøker 👇🏼

1. Velg digitale pensumbøker 🧑🏽‍💻

Å velge digitale pensumbøker fremfor fysiske utgaver kan spare deg mye penger. Allvit tilbyr et stort utvalg digitale bøker som kan leses på PC, mobil og nettbrett. E-bøkene har samme kvalitetsinnhold som vanlige trykte bøker, bare at du i tillegg har muligheten til å blant annet søke, markere og ta notater direkte i bøkene. I tillegg kan du kopiere ut avsnitt og få med korrekt kildehenvisning.

Søk etter boktittel, forfatter eller ISBN-nummer og finn bøkene du trenger.

2. Lei pensumbøker 📚

Hvis du ikke ønsker å kjøpe pensumbøkene, kan du leie e-bøkene i hele 6 måneder. Dette er spesielt gunstig for pensumbøker som kun brukes i ett semester. Prisen for leie av en bok er under halvparten av veiledende pris for en papirbok.

Når du leier pensumbøkene dine digitalt, velger du både et billigere og et mer miljøvennlig alternativ. Ved å velge digital leie reduserer du behovet for papirproduksjon og frakt, noe som bidrar til å redusere miljøavtrykket 🌱 I tillegg slipper du styret med å selge pensumbøkene videre.

Sjekk hva det koster å leie dine pensumbøker.

Meme med teksten "når pensumlisten fra i fjor er oppdatert og du prøver å selge en utdatert utgave til nye studenter..". Grafisk bilde.
Meme med teksten "Meg som prøver å selge videre de dyre pensumbøkene jeg kjøpte forrige semester." Grafisk.

3. Abonner på pensumbøker 💻

Allvit+ er abonnementstjenesten som gir deg tilgang til et bredt utvalg av pensumbøker fra anerkjente forlag som Cappelen Damm Akademisk og Universitetsforlaget. Med omtrent 2000 bøker inkludert, dekker Allvit+ mange av de mest brukte pensumbøkene på universiteter og høyskoler.

Ved å velge Allvit+ unngår du kostnadene som vanligvis er forbundet med kjøp av individuelle pensumbøker. Istedenfor å betale separat for hver enkelt bok, betaler du kun en engangssum for hele abonnementet. Dette gir deg ubegrenset tilgang til alle de inkluderte bøkene ut resten av semesteret. Det er ingen bindingstid og ingen automatisk fornyelse.

Når du vurderer hvordan du skal skaffe billige pensumbøker for det kommende semesteret, er Allvit+ en overlegen løsning for deg som ønsker å spare penger og samtidig få tilgang til de nødvendige bøkene.

Les mer om Allvit+ og sjekk prisene.