Hopp til hovedinnhold
bokomslag: Barn, matmot og måltider : helsefremmende og pedagogisk praksis
Sissel Heidi HellandNina Cecilie Øverby

Barn, matmot og måltider : helsefremmende og pedagogisk praksis

2021Bokmål162 siderOpplesing tilgjengelig
Denne boka er tilgjengelig i Allvit+! For kun 990,- får du tilgang til denne boka og omtrent 2000 andre bøker ut resten av året.Start Allvit+ nå!

Matmot kan defineres som mot og lyst til å smake på ukjent mat. De fleste barn går gjennom en fase i barndommen hvor de blir skeptiske til å smake på ny mat. Boken presenterer en rekke forskningsbaserte og helsefremmende strategier for å stimulere nettopp barns matmot, lyst og glede under måltidene hjemme og i barnehagene med et langsiktig mål om sunne spisevaner. Mat og måltid er styrket i både rammeplan for barnehagen og barnehagelærerutdanning. Det er på mange måter opp til barnehagene selv å bestemme hvordan de tilrettelegger for matglede og bidrar til sunne helsevaner. Boken gir et kunnskapsgrunnlag for dette arbeidet, og presenterer hvordan barnehager (uansett matordning) kan videreutvikle en helsefremmende og pedagogisk mat- og måltidspraksis trinn for trinn. Boken retter seg mot barnehagelærerstudenter, ansatte i barnehager og andre voksne som har medansvar for barns kosthold og spiseutvikling - som foreldre, helsesykepleiere eller folkehelsearbeidere. Temaene i boken kan øke bevisstheten om de komplekse prosessene som foregår hver dag i forbindelse med mat og måltider. Det er av avgjørende betydning ikke bare for barnas helse og trivsel, men også for deres utviklings- og danningsprosesser.

ISBN9788202709853
UtgiverCappelen Damm akademisk
Utgaveopplysning1. e-bokutgave tilsvarer 1. trykte utgave 2021
ISBN på tilsvarende papirutgave9788202709778
Originalt formatEPUB
ForfattereSissel Heidi HellandNina Cecilie Øverby
Tilgjengelig for opplesingJa
Tilgjengelig i Allvit+Ja
Denne boka er tilgjengelig i Allvit+! For kun 990,- får du tilgang til denne boka og omtrent 2000 andre bøker ut resten av året.Start Allvit+ nå!

Matmot kan defineres som mot og lyst til å smake på ukjent mat. De fleste barn går gjennom en fase i barndommen hvor de blir skeptiske til å smake på ny mat. Boken presenterer en rekke forskningsbaserte og helsefremmende strategier for å stimulere nettopp barns matmot, lyst og glede under måltidene hjemme og i barnehagene med et langsiktig mål om sunne spisevaner. Mat og måltid er styrket i både rammeplan for barnehagen og barnehagelærerutdanning. Det er på mange måter opp til barnehagene selv å bestemme hvordan de tilrettelegger for matglede og bidrar til sunne helsevaner. Boken gir et kunnskapsgrunnlag for dette arbeidet, og presenterer hvordan barnehager (uansett matordning) kan videreutvikle en helsefremmende og pedagogisk mat- og måltidspraksis trinn for trinn. Boken retter seg mot barnehagelærerstudenter, ansatte i barnehager og andre voksne som har medansvar for barns kosthold og spiseutvikling - som foreldre, helsesykepleiere eller folkehelsearbeidere. Temaene i boken kan øke bevisstheten om de komplekse prosessene som foregår hver dag i forbindelse med mat og måltider. Det er av avgjørende betydning ikke bare for barnas helse og trivsel, men også for deres utviklings- og danningsprosesser.

Om boka

ISBN9788202709853
UtgiverCappelen Damm akademisk
Utgaveopplysning1. e-bokutgave tilsvarer 1. trykte utgave 2021
ISBN på tilsvarende papirutgave9788202709778
Originalt formatEPUB
ForfattereSissel Heidi HellandNina Cecilie Øverby
Tilgjengelig for opplesingJa
Tilgjengelig i Allvit+Ja

Tema

Dine data – ditt valg

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies) og brukerdata til analyse og noen funksjoner. Les mer om hva slags data vi bruker, hvordan vi administrerer dem og dine rettigheter i cookie-erklæringen vår.

Du kan velge å kun ha nødvendige informasjonskapsler og brukerdata, men du kan også velge å godta alle. Slik hjelper du oss med å finne de riktige bøkene og tilpasse tjenesten for deg!