Hopp til hovedinnhold
bokomslag: Sykepleierens ernæringsbok
Lene ThoresenCathrine Borchsenius

Sykepleierens ernæringsbok

2021Bokmål307 sider
Ikke inkludert i abonnementet Allvit+

Denne femteutgaven inneholder den basiskunnskapen sykepleiere trenger for å ivareta pasientens grunnleggende behov for ernæring, både innenfor forebyggende og helsefremmende arbeid og som en del av pasientens behandling.

Mat og drikke er en stor del av livet for mange mennesker, og ernæring er en sentral faktor i helsefremmende arbeid og i forebygging og behandling av en rekke sykdommer.

Et sunt og variert kosthold bidrar til at vi holder oss friske, og ved visse sykdommer kan et tilpasset kosthold være den eneste behandlingen som trengs. Andre ganger kan tilstrekkelig og riktig sammensatt ernæring være avgjørende for at en pasient skal tåle den medisinske behandlingen og bli friskere. I enkelte tilfeller kan ernæringsbehandling også ha direkte betydning for pasientens overlevelse. Sykepleiere spiller dermed en svært viktig rolle i arbeidet med å kartlegge ernæringsstatusen og optimalisere kostholdet til hver enkelt pasient.

Boken er oppdatert med ny kunnskap innenfor generell og klinisk ernæring. Den er fortsatt en praktisk rettet bruksbok, egnet både for bachelorstudenter i sykepleie og for sykepleiere i klinisk praksis.

ISBN9788205566002
UtgiverGyldendal
Utgaveopplysning1. e-bokutgave tilsvarer 5. trykte utgave 2019
ISBN på tilsvarende papirutgave9788205509252
Originalt formatPDF
ForfattereLene ThoresenCathrine BorchseniusRolf Jarl Sjøen
Tilgjengelig for opplesingNei
Inkludert i abonnementet Allvit+Nei

Denne femteutgaven inneholder den basiskunnskapen sykepleiere trenger for å ivareta pasientens grunnleggende behov for ernæring, både innenfor forebyggende og helsefremmende arbeid og som en del av pasientens behandling.

Mat og drikke er en stor del av livet for mange mennesker, og ernæring er en sentral faktor i helsefremmende arbeid og i forebygging og behandling av en rekke sykdommer.

Et sunt og variert kosthold bidrar til at vi holder oss friske, og ved visse sykdommer kan et tilpasset kosthold være den eneste behandlingen som trengs. Andre ganger kan tilstrekkelig og riktig sammensatt ernæring være avgjørende for at en pasient skal tåle den medisinske behandlingen og bli friskere. I enkelte tilfeller kan ernæringsbehandling også ha direkte betydning for pasientens overlevelse. Sykepleiere spiller dermed en svært viktig rolle i arbeidet med å kartlegge ernæringsstatusen og optimalisere kostholdet til hver enkelt pasient.

Boken er oppdatert med ny kunnskap innenfor generell og klinisk ernæring. Den er fortsatt en praktisk rettet bruksbok, egnet både for bachelorstudenter i sykepleie og for sykepleiere i klinisk praksis.

Om boka

ISBN9788205566002
UtgiverGyldendal
Utgaveopplysning1. e-bokutgave tilsvarer 5. trykte utgave 2019
ISBN på tilsvarende papirutgave9788205509252
Originalt formatPDF
ForfattereLene ThoresenCathrine BorchseniusRolf Jarl Sjøen
Tilgjengelig for opplesingNei
Inkludert i abonnementet Allvit+Nei

Fagområde