Hopp til hovedinnhold
bokomslag: En smak av forskning : bacheloroppgaven som prosjekt, prosess og produkt
Ingvill Stuvøy (red.)Gunhild Tøndel (red.)

En smak av forskning : bacheloroppgaven som prosjekt, prosess og produkt

2021Bokmål, Nynorsk290 siderOpplesing tilgjengelig
Denne boka er tilgjengelig i Allvit+! For kun 1290,- får du tilgang til denne boka og omtrent 2000 andre bøker ut resten av året.Start Allvit+ nå!

Hva skal til for å skrive en god bacheloroppgave? Bacheloroppgaven er for mange studenter den første øvelsen i å formulere, utforme, gjennomføre og dokumentere et helt eget forskningsprosjekt, og det er ofte forbundet med mange forventninger og mye usikkerhet. Hensikten med denne boka er å gi en støtte i arbeidet med bacheloroppgaven, fra start til slutt.

En smak av forskning samler bidrag fra en rekke vitenskapelig ansatte som jobber med veiledning av studenter innenfor samfunnsvitenskapelige emner ved høyere utdanningsinstitusjoner i Norge, og innledes med bidrag fra studenter som nylig er ferdige med sine oppgaver. Boka tar også for seg tema som design, problemstilling, litteraturbruk, akademisk skriving, veileders rolle, etikk, oppgavens innledning, litteraturbruk og referanser, bruk av teori og data, og ulike metodiske tilnærminger, og sist, men ikke minst, hvilke kriterier som brukes for å vurdere slike oppgaver.

Gjennom hele boka vektlegger forfatterne hva som er gode valg innenfor ulike prosjektdesign. Boka kan derfor leses som en utvidet veileder, med den gjennomførbare, kreative og solide bacheloroppgaven som mål.

En smak av forskning henvender seg til studenter som skal skrive bacheloroppgave innenfor samfunnsvitenskapelige fag, og vil også være av interesse for veiledere av bachelor- og masteroppgaver.

Bidragsytere: Ingvill Stuvøy, Gunhild Tøndel, Aksel Tjora (red.), Ellen Andenes, Serafima Andreeva, Hilde Bjørkhaug, Arild Blekesaune, Brita Bungum, Finn Ove Båtevik, Sissel H. Eriksen, Bjarte Folkestad, Ulla Forseth, Marte Frøyhaug, Stefan Geiß, Ragnhild Halsen, Trond Heitmann, Magnus Rom Jensen, Jorunn Kaasa, Katrine Larsson, Melanie Magin, Lisa Reutter, Anne Grete Sandaunet, Katja Haaversen-Westhassel Skjølberg, Marie Holm Slettebak, Roar Stokken, Christian Sørhaug, Aurora Terjesdatter Sørsveen, Irene Trysnes, Mariann Villa og Heidrun Åm.

ISBN9788202709433
UtgiverCappelen Damm akademisk
Utgaveopplysning1. e-bokutgave tilsvarer 1. trykte utgave 2021
ISBN på tilsvarende papirutgave9788202709426
Originalt formatEPUB
RedaktørerIngvill StuvøyGunhild TøndelAksel Hagen Tjora
Tilgjengelig for opplesingJa
Tilgjengelig i Allvit+Ja
Denne boka er tilgjengelig i Allvit+! For kun 1290,- får du tilgang til denne boka og omtrent 2000 andre bøker ut resten av året.Start Allvit+ nå!

Hva skal til for å skrive en god bacheloroppgave? Bacheloroppgaven er for mange studenter den første øvelsen i å formulere, utforme, gjennomføre og dokumentere et helt eget forskningsprosjekt, og det er ofte forbundet med mange forventninger og mye usikkerhet. Hensikten med denne boka er å gi en støtte i arbeidet med bacheloroppgaven, fra start til slutt.

En smak av forskning samler bidrag fra en rekke vitenskapelig ansatte som jobber med veiledning av studenter innenfor samfunnsvitenskapelige emner ved høyere utdanningsinstitusjoner i Norge, og innledes med bidrag fra studenter som nylig er ferdige med sine oppgaver. Boka tar også for seg tema som design, problemstilling, litteraturbruk, akademisk skriving, veileders rolle, etikk, oppgavens innledning, litteraturbruk og referanser, bruk av teori og data, og ulike metodiske tilnærminger, og sist, men ikke minst, hvilke kriterier som brukes for å vurdere slike oppgaver.

Gjennom hele boka vektlegger forfatterne hva som er gode valg innenfor ulike prosjektdesign. Boka kan derfor leses som en utvidet veileder, med den gjennomførbare, kreative og solide bacheloroppgaven som mål.

En smak av forskning henvender seg til studenter som skal skrive bacheloroppgave innenfor samfunnsvitenskapelige fag, og vil også være av interesse for veiledere av bachelor- og masteroppgaver.

Bidragsytere: Ingvill Stuvøy, Gunhild Tøndel, Aksel Tjora (red.), Ellen Andenes, Serafima Andreeva, Hilde Bjørkhaug, Arild Blekesaune, Brita Bungum, Finn Ove Båtevik, Sissel H. Eriksen, Bjarte Folkestad, Ulla Forseth, Marte Frøyhaug, Stefan Geiß, Ragnhild Halsen, Trond Heitmann, Magnus Rom Jensen, Jorunn Kaasa, Katrine Larsson, Melanie Magin, Lisa Reutter, Anne Grete Sandaunet, Katja Haaversen-Westhassel Skjølberg, Marie Holm Slettebak, Roar Stokken, Christian Sørhaug, Aurora Terjesdatter Sørsveen, Irene Trysnes, Mariann Villa og Heidrun Åm.

Om boka

ISBN9788202709433
UtgiverCappelen Damm akademisk
Utgaveopplysning1. e-bokutgave tilsvarer 1. trykte utgave 2021
ISBN på tilsvarende papirutgave9788202709426
Originalt formatEPUB
RedaktørerIngvill StuvøyGunhild TøndelAksel Hagen Tjora
Tilgjengelig for opplesingJa
Tilgjengelig i Allvit+Ja

Fagområde

Dine data – ditt valg

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies) og brukerdata til analyse og noen funksjoner. Les mer om hva slags data vi bruker, hvordan vi administrerer dem og dine rettigheter i cookie-erklæringen vår.

Du kan velge å kun ha nødvendige informasjonskapsler og brukerdata, men du kan også velge å godta alle. Slik hjelper du oss med å finne de riktige bøkene og tilpasse tjenesten for deg!