Hopp til hovedinnhold
14.03.2023

Hvorfor du ikke bør kjøpe brukte pensumbøker 🆘

Det er flere årsaker til at du ikke bør kjøpe brukte pensumbøker som andre studenter allerede har markert eller tatt notater i.

Brukte pensumbøker som selges på Facebook. Foto.
Dette er et typisk eksempel på et innlegg fra en kjøp- og salgside av brukte pensumbøker for studenter.

Irrelevant informasjon 🤨

Informasjonen som er markert i en brukt pensumbok kan være irrelevant for deg. Ettersom notater har som hensikt å hjelpe deg med å huske viktig informasjon og forbedre din forståelse av emnet du studerer, kan andres notater gjøre at du får en misoppfatning av hva som er viktig og ikke. I tillegg kan markeringene gjøre det vanskeligere for deg å forstå teksten eller å legge til egne notater.

Forskjeller i faglig nivå 💔

Markeringer og notater fra andre studenter kan være på et annet faglig nivå enn ditt eget, som kan føre til at du går glipp av viktig informasjon eller misforstår informasjonen. I tillegg kan markeringer og notater du finner i brukte pensumbøker inneholde feil eller unøyaktigheter, som kan påvirke din læring negativt.

Har du forresten sjekket ut hvordan du tar notater du faktisk får bruk for?

Ikke stol blindt på andres notater 👩🏻‍🦯

Du kan gå glipp av viktig informasjon som ikke er markert, siden notatene er skrevet for å hjelpe en annen person og ikke nødvendigvis deg. I tillegg kan det være svært tidkrevende og forstyrrende å sortere gjennom noen andres markeringer for å finne det du trenger 👀

Selv om markeringer og notater fra andre studenter kan være nyttige, bør de ikke følges blindt og bør alltid bli vurdert og dobbeltsjekket før du tar dem med i din egen studieprosess. 

Finn andre, billige, alternativer til brukte pensumbøker 🤑

Brukte pensumbøker kan være billigere, men de ulempene som følger med å bruke dem kan gjøre det til en mindre gunstig løsning. Derfor kan det være verdt å investere i nye pensumbøker som ikke har markeringer eller notater fra tidligere eiere.

Visste du at du kan kjøpe, leie eller abonnere på pensumbøker digitalt hos oss? Da kan du ta så mye notater og markeringer du vil, og til og med redigere eller fjerne dem etterpå. Finn pensumbøkene du trenger og sjekk våre studentvennlige priser.

Sjekk også ut hvordan Ole og Nora oppnår bedre studieresultater med Allvit.