Hopp til hovedinnhold
bokomslag: Ernæring : mer enn mat og drikke
Kjersti SortlandKari Almendingen

Ernæring : mer enn mat og drikke

2024Bokmål322 sider
Ikke inkludert i abonnementet Allvit+

Ernæring er et grunnleggende behov som sykepleier har ansvar for. I tillegg til grunnleggende ernæringskunnskaper tar boken for seg kosthold ved ulike sykdommer og sykdomstilstander, og kosthold til ulike aldersgrupper. Boken fokuserer også på ernæringens betydning for å forebygge sykdom og underernæring. I denne oppdaterte utgaven har Kjersti Sortland fått med seg professor og klinisk ernæringsfysiolog Kari Almendingen. Alle kapitlene er oppdatert og i tråd med ny forskning og gjeldende retningslinjer. Boken har også gjennomgått en visuell oppdatering med ny layout. Ernæring – mer enn mat og drikke er en lærebok som først og fremst er beregnet på studenter som tar bachelorutdanning i sykepleie. Boken kan brukes gjennom alle tre årene. Andre helsearbeidere og studenter vil også ha god nytte av boken. Kjersti Sortland er sykepleier og førstelektor ved OsloMet, Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid. Hun har undervist, veiledet og forsket innenfor både sykepleie og ernæring i mange år, og hun har ledet og deltatt i mange ulike prosjekter knyttet opp mot ernæring. Kari Almendingen er klinisk ernæringsfysiolog og professor i klinisk ernæring ved OsloMet, Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid. Hun har undervist, veiledet og forsket innenfor ernæringsfaglige problemstillinger i tverrfaglige sammenhenger i mange år.

ISBN9788245055610
UtgiverFagbokforlaget
Utgaveopplysning1. e-bokutgave tilsvarer 6. trykte utgave 2022
ISBN på tilsvarende papirutgave9788245036077
Originalt formatEPUB
ForfattereKjersti SortlandKari Almendingen
Inkludert i abonnementet Allvit+Nei

Ernæring er et grunnleggende behov som sykepleier har ansvar for. I tillegg til grunnleggende ernæringskunnskaper tar boken for seg kosthold ved ulike sykdommer og sykdomstilstander, og kosthold til ulike aldersgrupper. Boken fokuserer også på ernæringens betydning for å forebygge sykdom og underernæring. I denne oppdaterte utgaven har Kjersti Sortland fått med seg professor og klinisk ernæringsfysiolog Kari Almendingen. Alle kapitlene er oppdatert og i tråd med ny forskning og gjeldende retningslinjer. Boken har også gjennomgått en visuell oppdatering med ny layout. Ernæring – mer enn mat og drikke er en lærebok som først og fremst er beregnet på studenter som tar bachelorutdanning i sykepleie. Boken kan brukes gjennom alle tre årene. Andre helsearbeidere og studenter vil også ha god nytte av boken. Kjersti Sortland er sykepleier og førstelektor ved OsloMet, Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid. Hun har undervist, veiledet og forsket innenfor både sykepleie og ernæring i mange år, og hun har ledet og deltatt i mange ulike prosjekter knyttet opp mot ernæring. Kari Almendingen er klinisk ernæringsfysiolog og professor i klinisk ernæring ved OsloMet, Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid. Hun har undervist, veiledet og forsket innenfor ernæringsfaglige problemstillinger i tverrfaglige sammenhenger i mange år.

Om boka

ISBN9788245055610
UtgiverFagbokforlaget
Utgaveopplysning1. e-bokutgave tilsvarer 6. trykte utgave 2022
ISBN på tilsvarende papirutgave9788245036077
Originalt formatEPUB
ForfattereKjersti SortlandKari Almendingen
Inkludert i abonnementet Allvit+Nei

Fagområde